PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Řidičský prukaz

Jana

Dobrý den,
před šesti lety jsem se po těžkém rozchodu, kdy to bývalý partner spatne nesl a psychicky me tzv "dostal na dno"...formou zastrasovanim,vyhrozovanim a psychomanipulaci, zhroutila a už neunesla ten psychický tlak a stres....způsobil mi tenkrát akutní psychoticky stav...přišla jsem o práci,o velkou finanční hotovost a o vše ze dne na den a skončila v invalidním důchodu...dnes js už stabilizovaná,mam sice úzkosti a prisla jsem o veskerou naivitu a duveru, obrovské trauma na duši ale relativne funguji...byla jsem aktivní dobrý řidič, řízení me i bavilo...chci se zeptat jestli mam odebrány řidičský průkaz nebo jak to probíhá...řidičák mám normálně u sebe a dodnes mi žádný úřední papír nepřišel...mám ID nadále...potrebuji pomoci vozit babičku ktera je ve vysokém věku na rehabilitace...musím absolvovat znovu autoškolu atd? Známý mi půjčil auto jestli jsem to nezapomněla a řídím úplně v pohode jako pred šesti lety...jen nevím zda úředně mohu řídit když jsem se zhroutila a skončila na psychiatrii...Jsem zodpovedny clovek a bojim se když mě zastaví silniční kontrola ze mi řeknou ze řídit nesmím....js citlivý clovek, slušně a zodpovědně vychovany a těžce nesu nějaké střety a nedorozumění.Děkuji

Odpověděl: Amrit Sen

Jano, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Je fajn, že jste se dala v rámci možností dohromady, ale odpusťte rozumím správně, že Vy sama jste nikdy drogy neužívala a problémy s drogami měl bývalý přítel, se kterým nejste v kontaktu?

 

Nejsme specialisté na právní otázky a tazatele, které je v jakékoli souvislosti s užíváním návykových látek mají, většinou odkazujeme na specializovanou bezplatnou Právní poradnu A.N.O.

http://poradna.asociace.org/

http://www.asociace.org/pravni-poradna/

http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Obrátit se v každém případě můžete na Sociálně-právní poradnu Kontakt, Centra sociálních služeb Praha, kam můžete zavolat, napsat a pokud jste z Prahy a okolí, bez potíží zajít:

https://www.csspraha.cz/socialne-pravni-poradna-kontakt

 

Je moc fajn, že řešíte právní aspekty ohledně řízení. Pokud chcete ohledně řízení vše poctivě, objektivně a bezpečně "dotáhnout, měla byste Vaši zůsobilost určitě probrat i s ošetřujícím lékařem.

 

Přeji Vám vše dobré,

Amrit Sen.

 

Zpět

Top