PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Dočasné zbavení svéprávnosti

K

Dobrý den,
Máme už delší dobu problém se sestrou a nevíme jak dál. Mámu neustále psychicky vydírá a zadlužuje. Před měsícem dokonce byla v Opavě na detoxikaci, ale bohužel jí po 10 dnech pustili. Nedá se s ní bavit, trpí výkyvy nálad, dostává se to i do situace, kdy mámu napadla. Možná jsem přecitlivělá, ale nedokážu se jen neúčinně dívat jak mladou holku drogy ničí. Bere snad vše, i když nám tvrdí, že je čistá a chodí prý odevzdávat moč. Zjistila jsem, ale že moč má od nějaké kamarádky.. Nejvíce asi bere marihuanu a pervitin, ale minule podle doktora, před umístěním do Opavy měla i kokain. Prosím existuje něco jak ji zbavit dočasně svéprávnosti, aby si neubližovala, šla se léčit a nezadlužila nás ještě více než už jsme? Budu ráda za jakoukoliv radu a pomoc, jsme bezradné a nevím jak dál.. Děkuji

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás,

 

zbavení svéprávnosti je vždy rozhodnutím soudu a má to své přesné postupy, není to jen tak...

 

Doporučuji spojit se s organizací RENARKON, která ve Vašem kraji poskytuje adiktologické služby, nejen, že pracuje se samotnými uživateli, ale i s jejich rodinnými příslušníky a blízkými. Můžete se v osobním kontaktu více podrobněji poradit, jak v této situaci dále pokračovat, doplnit si informace, zkonzultovat, jak sestře začít nastavovat hranice, informovat se možnostech, atd.

 

https://www.renarkon.cz/poradna-renarkon

 

Pokud budete potřebovat právní poradenství, jak ohledně omezení práv, tak třeba i ohledně dluhů, můžete se obrátit na bezplatnou právní poradnu, která se přímo specializuje na oblast nelegálních drog. Poradna sice sídlí v Praze, ale lze využít poradenských služeb i po telefonu nebo prostřednictvím webové poradny, obdobným způsobem jako zde u nás (odpověď je většinou v řádu dní, max týden), kontakty níže).

 

www.asociace.org

 

Webová poradna: http://www.asociace.org/pravni-poradna-webova-poradna.php

 

Přejeme všem účastněným dostatek sil!

 

Za Drogovou poradnu, Markéta Kordová

 

 

 

 

Zpět

Top