PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Otazka

rodič

Usti nad Orlici,ale ja bych potřebovala poradu sama,jako rodič,jak se chovat,postupovat.Děkuji.

Odpověděl: Martin Hulík

V Ústí nad Orlicí jsem našel pouze kontakt na protidrogového koordinátora, takže zkuste spíš nějaké kontaktní centrum v okolí, např. v HK. Buď vám přímo nabídnou poradenství pro rodiče, nebo ještě lépe rodičovskou skupinu a když ne, aspoň vám řeknou, kde vám podobné služby poskytnou. Rodičovská skupina by byla vhodná, nejen pro ujasnění si strategie, jak se vůči dceři chovat, ale i jako podpora pro vás samotnou.
Nějaké paušální rady vám bez bližší znalosti situace dát nemůžu. Snad jen, že se bude třeba zabývat těmito tématy: pravidla ve společné domácnosti a sankce za jejich porušování (vždycky je lépe, když se nejdřív spolu v klidu dohodnete, než když byste se navzájem terorizovaly neplněním přemrštěných požadavků), bude taky třeba ohlídat, aby vaše kontrola dceřiny abstinence byla sice důsledná, ale důstojná a přiměřená - a nebrala jí všechnu iniciativu a zodpovědnost.
No, to jsou takové obecné řeči - konkrétně vám poradí v K-centru nebo v podobném zařízení na rodičovské skupině. Taky je možnost, že se dohodnete s personálem léčebny, kde se vaše dcera léčí, na nějakém společném setkání, kde byste mohly vklidu probrat, co vás a vaši dceru čeká po jejím propuštění. Hodně štěstí.

Zpět

Top