PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Dcera drogově závislá

Lu

Dobrý den dcera je drogově závislá lze ji odvézt hned do zařízení nebo k tomu potřebuji nějaká formuláře či papíry od lékaře dekuji

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

vždy je lepší, aby dceru viděl odborník a pokusil se zjistit více informací o tom, jak na tom dcera pokud jde o užívání drog a psychický stav skutečně je. Léčebná zařízení bývají plná, mívají pořadeníky, často vyžadují doporučení odborníka. Možností léčeb je celá řada - od ambulantního docházení pro dceru, přes rodinou psychoterapii, několikaměsíční intenzivní ambulantní program v denním stacionáři až po několikaměsíční léčbu v léčebně nebo komunitě. Vybrat vhodnou formu pomoci je podstatné. Budete-li nutit dceru léčit se, aniž by v léčbě sama viděla jakýkoli smysl, bude efekt nejspíš minimální. Pokud však zahlédne, že jí chcete pomoci, má vaši podporu, jste ochotní jí podržet, nejspíš bude efekt větší. Místo toho, abyste rychle vezli dceru do nějakého zařízení by proto bylo lepší objednat se na konzultaci v nejbližší poradně ideálně jako rodina. Co vy na to? Řada poraden v současné době funguje minimálně přes telefon, skype, ale spousta pokračuje i v individuálních konzultacích. Nepíšete odkud jste, proto bych vám doporučila obrátit se na nejbližsí kontaktní centrum a nechat si doporučit kontakt na poradnu pro rodiny. Seznam kontaktních center najdete zde.

 

Pokud jste z Prahy, můžete se telefonicky obrátit na naši Poradnu pro rodiče a blízké uživatelů drog, dcera případně na Adiktologickou ambulanci pro děti a dospívající. Kontakty přikládám. Služby obou zařízení jsou poskytovány diskrétně a zdarma.

 

Poradna pro rodiče a blízké uživatelů drog

Adiktologická ambulance

 

Snad tedy alespoň takto. 

Přeji hodně sil a trpělivosti, většina podobných problémů vyžaduje spolupráci celé rodiny.

S pozdravem,

Gabriela Minařík.

Zpět

Top