PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Poradenství pro blízké

Maruška

Dobrý den, jsem s přítelem 7 měsíců. Nárazově užívá pervitin. Intervaly užívání jsou nyní více méně jednou za týden což mi přijde jako špatný znamení jelikož první dva měsíce byl úplně čistý a postupně došlo od "jen výjimečně" k pravidelně.. Nastoupil nyní do práce a celkově zlepšil svůj způsob života a většinu času tráví se mnou nicméně po určité době cca 5 dní začne být nervózní pak se sjede a dva dny se s ním nedá moc bavit. Obvykle zůstává doma, má vůči mě výčitky a hulí jointa za jointem aby usnul. Snažili jsem se s ním o tom mluvit ale celkově s ním není lehká komunikace. Kdykoli se ale zdrží v práci nebo jde ven s "kamarády" což jsou vesměs vyloženě "smažky" bojím se v jakém zase přijde stavu. Poslední dobou mě vždycky ujistí že si dá pivo a vrátí se do hodiny což většinou tak opravdu je. Ačkoli se snaží, bojím se že na to nestačí a vadí mi že má neustálou potřebu tyhle lidi vídat. Nevím přesně jak s ním komunikovat. Když na to jdu opatrně nedostanu z něj víc než slib typu dej mi čas a samozřejmě že toho nechám... Nebo zatím nejhorší blábol že jednomu týdně je dobrý skóre. Nemám chuť ho neustále nahánět a pořád mít obavy. Čekáme spolu dítě na které se těší a opravdu má zájem. Je pravda že se opravdu hodně snaží, a zatím co slíbil dodržel. Jednou jsem ho již vyhodila z bytu a od té doby nastala určitá změna. Jako pozitivní vidím to že mi přestal lhát.
Nevím jak poznat že má opravdu zájem s drogami definitivně přestat a jak mu v takovém případě pomoci když se o tom nechce bavit? Prosím o radu jak s ním komunikovat a jak se chovat? Hádky a výhrůžky nikam nevedou oproti tomu když se snažím být klidná nabývá pocit že jsem si snad "zvykla" nebo mi to už nevadí.
Když jsem se mu snažila vysvětlit že nezvykla a vadí jen to chci těšit v klidu, odpověděl že se tím moc zabývám protože vlastně o nic nejde a že mě miluje. Na otázku jestli si tu lásku představuje tak že bude chodit domů k miminku sjetej řekl jen že ne. A dál se odmítal bavit.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Maruško, dobrý den,

 

pokud máte v dosahu Prahu, doporučuji, obrátit se na Poradnu pro rodiče a partnery závislých a konzumujících osob. Věřím, že v osobním kontaktu budete mít dostatek prostoru zeptat se na vše co je aktuálně třeba a doplnit si informace této problematice celkově. Poskytujeme bezplatné služby, jen je třeba se předem objednat, kontakt a informace viz odkazy.

 

http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html

 

http://www.drogovaporadna.cz/pro-rodice-a-blizke.html

 

V případě, že žijete někde úplně jinde, tak napište, jaká města máte v dobré dostupnosti, pokusíme se Vás vhodně nasměrovat jinam.

 

Za Drogovou poradnu, Markéta Kordová

 

 

Zpět

Top