PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Léčba+ výkon trestu

Míša Miška

Dobrý den,mám nějaké problémy se zákonem jak je to pak s léčbou? Když mě odsoudí budu moct pak z vězení nastoupit na termín léčby nebo to nelze? Pokud mám děti u matky a chci aspoň syna u sebe musí být celou léčbu se mnou nebo si ho mohu brát určené dny
:

Odpověděl: Anna Novotná

 

Dobrý den, Míšo,

 

moc děkujeme za Váš dotaz. Co se týká problémů se zákonem, případným výkonem trestu, nástupem do léčby apod., doporučuji obrátit se na Právní poradnu A.N.O.. Ta poskytuje bezplatné právní poradenství lidem, kteří mají problémy související s návykovými látkami. Třeba by Vám mohli pomoci, v případě volné kapacity Vás mohou zastupovat i u případného soudního řízení. 

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 1929/95
130 00 Praha 3 - Žižkov

 

tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701

 

E-mail: ppano@asociace.org

 

https://poradna.asociace.org/

 

Pokud rozumím Vaší otázce správně, ptáte se, zda by Vám bylo umožněno přerušit výkon trestu a nastoupit do léčby. O takové možnosti bohužel nevím, každopádně s věznicemi spolupracují protidrogové služby jako například Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem SANANIM.

 

Je možné s nimi například naplánovat přechod z výkonu trestu do následné léčby, pomoci v případném zajištění nástupu do bezdrogové zóny apod. Každopádně je dobré se na ně navázat ještě před nástupem do výkonu.

 

http://www.sananim.cz/o-nas-1/centrum-pro-osoby-v-konfliktu-se-zakonem-cokuz.html

 

Co se týká nástupu do léčby s dítětem, záleží mimo jiné na tom, jak by se k této variantě stavěl Orgán sociálně právní ochrany dítěte (OSPOD), na tom, jak je syn velký (do léčby se doporučuje nastupovat ideálně s dětmi malými nebo předškolními), zda je otec uveden v rodném listu a dal by k pobytu dítěte v léčbě souhlas atd. 

 

Každopádně v Čechách mohu doporučit tyto dlouhodobé léčby rodiče společně s dítětem: v terapeutické komunitě Karlov a v terapeutické komunitě v Podcestném Mlýně.  V takových léčbách máte své dítě u sebe po celou dobu léčby.

 

http://www.sananim.cz/o-nas-1/terapeuticka-komunita-karlov-tkk.html

 

https://podaneruce.cz/centra-sluzby/terapeuticka-komunita-v-podcestnem-mlyne/

 

 

Nástup rodiče s dítětem je poměrně složitý, co se týká různého zařizování a papírování, vždy je potřeba, aby Vám s ním pomohlo protidrogové zařízení v místě pobytu. Samozřejmě se dá takový nástup plánovat i z výkonu trestu.

 

Pokud budete mít ještě další dotazy, neváhejte nám znovu napsat, rádi pomůžeme.

 

Přeji vše dobré.

 

Za Drogovou poradnu zdraví

Andula Novotná

 

 

 

 

 

Zpět

Top